Βαρυμπόμπη: Mεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς - Κοντά στα σπίτια η φωτιά στη Δροσοπηγή

Φωτιά στην Αττική
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις. Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου.

Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Από την άλλη πλευρά, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια της Δροσοπηγής. όπου και εκεί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Δροσοπηγής

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στο Κρυονέρι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, τα παράθυρα, τις πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα