Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί - Εκτός ελέγχου η πανδημία

Ελλάδα πανδημία

Ειδικότερα, την εβδομάδα 8-14/11, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.873, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.904. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,51. Μία εβδομάδα πριν σημείωνε ότι την εβδομάδα 1-7/11, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.519, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.491. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,69.

Μπορεί ο δείκτης εισαγωγών προς εξιτήρια να δείχνει βελτίωση, όμως τα απόλυτα νούμερα δεν είναι αισιόδοξα. Διαπιστώνεται αύξηση 14% στις νέες εισαγωγές και επίσης επιβάρυνση με περίπου 2000 νέες εισαγωγές που παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Να επισημάνουμε ακόμη ότι και άλλοι δείκτες όπως η θετικότητα ή το Rt φαίνονται να έχουν βελτιωθεί, όμως και πάλι αυτό δεν εξασφαλίζει τον περιορισμό της σοβαρής νόσησης και τη μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ.

Πορεία εμβολιασμών

Μια ακόμη αρνητική διαπίστωση αποτελεί και η χθεσινή καταγραφή των εμβολιασμών. Γνωρίζουμε ότι έχουν κλειστεί το προηγούμενο 10ημερο, πολλά νέα ραντεβού για την πρώτη δόση, όμως και πάλι χθες διαπιστώσαμε μείωση.

Ειδικότερα ενώ την Τρίτη είχαμε ξεπεράσει τους 20.000 εμβολιασμούς για πρώτη δόση και αναμέναμε την περαιτέρω άνοδο, χθες έγινα μόνο 17.914. Επίσης χθες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους άλλοι 8.175 πολίτες. Ελπίζουμε ότι είναι συγκυριακή η υποχώρηση και ότι τις επόμενες μέρες θα επιβεβαιωθεί η διάθεση 200.000 πολιτών, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για νέους εμβολιασμούς.

Επίσης και η τρίτη δόση η οποία θεωρείται απόλυτα αναγκαία να γίνει ειδικά σε ηλικιωμένους, θα χορηγηθεί. Ακόμη κι εδώ οι εμβολιασμοί είναι σχετικά χαμηλοί, με συνολικά 756.639 πολίτες να την έχουν ολοκληρώσει σε σύνολο άνω των 2,2 εκατομμυρίων που θα μπορούσαν.