Απομακρύνθηκαν ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου, ο διοικητής και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

αστυνομία Ηράκλειο

"Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ", τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την συνομιλία της 28χρονης με το "100", λίγο πριν από την δολοφονία της, από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

"Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα", αναφέρουν οι ίδιες πηγές, "έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται ως μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο "100", ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους".

Επίσης, σημειώνουν ότι "μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν".

Απομακρύνθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης

Μετά από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων απομακρύνθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το συγκεκριμένο Τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο - καταδικασμένο - φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει απομακρυνθεί και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου του "100", που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη λίγο πριν από τη δολοφονία της.