Καιρός: Ήλιος, υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες μέχρι και την Κυριακή

Με ηλιοφάνεια, ενισχυμένους βοριάδες που θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο και υψηλές θερμοκρασίες που τοπικά θα αγγίξουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσει η εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Σταδιακή μεταβολή στο σκηνικό του καιρού περιμένουμε από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα ο βοριάς θα εξασθενήσει σημαντικά, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά πιθανώς να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επικρατήσουν νοτιάδες, θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές βροχές που στην αρχή τουλάχιστον θα είναι λασποβροχές. Στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσει και μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα επανέλθει περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα προς το τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, λίγο χαμηλότερα στα νησιά του Αιγαίου όπου ο βοριάς θα είναι ενισχυμένος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.