Κορονοϊός- Γαλλία: Ρεκόρ διασωληνωμένων στα νοσοκομεία

nosokomeio
TWENTY

Η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία παραμένει «σοβαρή», αλλά η Γαλλία αρχίζει να βλέπει κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.


«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Ατάλ, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη.

Η Γαλλία ελπίζει τώρα ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της εμβολιαστικής της εκστρατείας, σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown διάρκειας ενός μήνα που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο σαββατοκύριακο, θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει τον έλεγχο επί της τελευταίας έξαρσης του ιού.


Σε κάθε περίπτωση, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Ρεκόρ κρουσμάτων σε ΜΕΘ

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 433 νέους θανάτους στα γαλλικά νοσοκομεία.

Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν λάβει μέχρι σήμερα μια πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού.

gallia-test
TWENTY


Όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ο στόχος της κυβέρνησης στη Γαλλία για αυτό τον αριθμό επιτεύχθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η Γαλλία ελπίζει ότι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown, διάρκειας ενός μήνα, που έχει επιβάλει από το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του τελευταίου κύματος της πανδημίας.

                  
Ο Ζαν Καστέξ προέβη στις δηλώσεις αυτές σχετικά με το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων δόσεων έπειτα από μια επίσκεψη σε ένα κέντρο εμβολιασμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα