Pfizer: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου

Εμβόλιο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πιθανό οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να χρειαστούν και μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου μέσα σε 12 μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αλλάζοντας τα δεδομένα. Την τοποθέτηση αυτή σχολίασε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open η Ιωάννα Παυλοπούλου, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως δήλωσε η ίδια, «αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε, ότι θα χρειαστεί αναμνηστική δόση, αλλά το 6μηνο είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί, έχουμε στη διάθεσή μας αποτελέσματα που δείχνουν πως διατηρείται η ανοσία για τουλάχιστον έξι με οκτώ μήνες». «Πιστεύω ότι η διάρκεια θα είναι μεγαλύτερη των 12 μηνών, αλλά θα το δούμε αυτό. Η αναμνηστική δόση είναι κάτι που γνωρίζουμε ως σενάριο» τόνισε.

Κέντρο Εμβολιασμού
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ερωτηθείσα για το αν προχωρήσουμε κάποια στιγμή σε εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Παυλοπούλου δήλωσε πως «είμαστε σε πρώιμο στάδιο για να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο». «Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι έχουμε εμβόλια και για τα παιδιά» πρόσθεσε.

Τι είχε δηλώσει ο Άλμπερτ Μπουρλά

«Είναι πιθανό το σενάριο οι πολίτες να πρέπει να εμβολιάζονται και με μια τρίτη δόση εντός 12 μηνών από την δεύτερη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι δηλώσεις του, αν και δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, έγιναν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουρλά δήλωσε: «Ένα σενάριο είναι η πιθανότητα μιας τρίτης δόσης, κάπου μεταξύ 6 και 12 μηνών μετά τη δεύτερη, και στη συνέχεια ετήσιος επανεμβολιασμός, αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. Και πάλι, οι μεταλλάξεις θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο».  

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα