Ιταλία: Επιδιώκει την εγχώρια παραγωγή εμβολίων mRNA κατά του κορονοϊού

Ιταλία και Covid-19
© AP

Η γειτονική Ιταλία, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορονοϊού, μετρώντας περισσότερα από 3,87 εκατ. κρούσματα και περίπου 117.000 νεκρούς, σύμφωνα με τους «Financial Times», διεξήγαγε συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίων, βασισμένων στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA), στο έδαφός της.

Νέοι με μάσκες στην Ιταλία
© Unsplash

Πιο συγκεκριμένα, η Ρώμη συζήτησε την εγχώρια παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA με τη Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG, καθώς και την ιταλική ReiThera, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας σχολιάζει: «Η ιταλική προσπάθεια για την εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής εμβολίων Covid με βάση το mRNA, τα οποία χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία για τη μεταφορά του εμβολίου στο σώμα, έρχεται καθώς η Ε.Ε. φάνηκε να απομακρύνεται από τα εμβόλια που βασίζονται στον αδενοϊό που παράγονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson».

Να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα των «FT» διευκρινίζεται πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο αν τελικά θα ευδοκιμήσουν. Τέλος, αναφέρεται πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας, Μάριο Ντράγκι, έχει προχωρήσει σε απευθείας συζητήσεις με τον επικεφαλής της Moderna Inc.

Η πανδημία σφυροκοπά την Ιταλία με αυξημένα κρούσματα αλλά και θύματα

Να σημειωθεί πως, παρά τα μέτρα και τα συναφή, μόλις το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.694 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, ενώ την ίδια ώρα ακόμη 251 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή 116.927 άνθρωποι. Επίσης, πρόκειται για τη δεύτερη χώρα σε αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, μετά τη Μεγάλη Βρετανία, και για την έβδομη παγκοσμίως.

εμβολιασμοί στην Ιταλία
© AP

Αναφορικά με τις περιοχές της χώρας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, η κατάταξη έχει ως εξής:

  • Λομβαρδία (1.782)
  • Καμπιανία (1.700), με κύρια πόλη την Νάπολη 
  • Απουλία (1.278), με πρωτεύουσα το Μπάρι

Τέλος, από την αρχή της εκστρατείας του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 στην Ιταλία μέχρι και σήμερα, τα σκευάσματα χορηγήθηκαν σε 15.099.777 πολίτες. Χρησιμοποιήθηκε, δηλαδή, το 87,2% των δόσεων που παραδόθηκε στις περιφέρειες της χώρας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα