Ιταλία: Νεαρή έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου Pfizer

εμβόλιο pfizer
© AP

Νεαρή Ιταλίδα έλαβε χθες κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και τέθηκε υπό παρακολούθηση, χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές υγείας, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Μια νοσηλεύτρια έκανε λάθος και, αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου, χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στη βιβλιογραφία.

Στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί τα 2/3 των πολιτών

«Ελπίζουμε ότι στην αρχή του καλοκαιριού τα δύο τρίτα των Ιταλών θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού, ώστε να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς» δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, κάνοντας αναφορά στον τουρισμό, ο Σιλέρι συμπλήρωσε:

«Ασφαλώς και ο τομέας αυτός μας ενδιαφέρει. Η επαναλειτουργία του φέτος θα είναι βαθμιαία. Εκείνο που σε έναν βαθμό μάς φοβίζει και μας κάνει πιο προσεκτικούς είναι η εμφάνιση των μεταλλάξεων, οι οποίες επιβάλλουν κάποια "στοπ", όπως συνέβη τις περασμένες ημέρες με την Ινδία. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα ξανανοίξουμε υπό συνθήκες ασφαλείας, και ήδη το κάνουμε. Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε περίπου άλλες δύο εβδομάδες για να γίνει μια νέα αξιολόγηση των στοιχείων, μετά τη χαλάρωση των ημερών αυτών».

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, στο πλαίσιο συνάντησης με τους ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από τα μέσα Μαΐου το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός της περαιτέρω επαναλειτουργίας επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων μπορεί να επιταχυνθούν, υπό τον όρο να συνεχιστεί η μείωση των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, όπως και του δείκτη αναπαραγωγής του ιού».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα