Σαν Μαρίνο: Θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V σε τουρίστες

εμβόλια Sputnik V σε τουρίστες στο Σαν Μαρίνο
© alphatv.gr

Η μικροσκοπική Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, ένα περίκλειστο κρατίδιο στην «καρδιά» της γειτονικής Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός τουριστικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Σαν Μαρίνο επιθυμεί να προσφέρει το ρωσικής παρασκευής εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου Covid-19 στους επισκέπτες του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο εμβολιασμός των τουριστών αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Μαΐου.

Sputnik V εμβόλιο
m.naftemporiki.gr

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στο Σαν Μαρίνο

Να σημειωθεί πως το Σαν Μαρίνο, συνολικής έκτασης 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με πληθυσμό γύρω στους 34.000 κατοίκους, έλαβε πρώτα μια παρτίδα Sputnik V τον Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σε ενημέρωση. Οι εμβολιασμοί αυτοί, κατά κύριο λόγο, έγιναν με το ρωσικό εμβόλιο.

Η απόφαση του μικρού κράτους να εμβολιάσει τους τουρίστες

Με αφορμή λοιπόν το γεγονός πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που να νοσηλεύονται, το Σαν Μαρίνο αποφάσισε ότι έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια εκστρατεία, προσκαλώντας τουρίστες να εμβολιαστούν με το Sputnik V, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Φεντερίκο Πεντίνι Αμάτι, στην ενημέρωση.

«Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες» ανέφερε ο υπουργός.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός;

Οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν φέτος το Σαν Μαρίνο και να πραγματοποιήσουν εκεί τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού θα πρέπει να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.

Και διευκρίνισε αμέσως μετά: «Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση».

Σαν Μαρίνο
© Lorenzo Castagnone/Unsplash

Οι δύο δόσεις θα κοστίσουν στους τουρίστες 15 ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι του Σαν Μαρίνο. Είπαν επίσης πως «ελπίζουν η χώρα να είναι σύντομα σε θέση να χορηγεί εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες».

Αξίζει να αναφερθεί πως το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Sputnik V δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στην Ε.Ε. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η πορεία της πανδημίας στο Σαν Μαρίνο

Τέλος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, να πούμε πως συνολικά στο Σαν Μαρίνο, από την αρχή της υγειονομικής αυτής κρίσης μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί 5.083 κρούσματα και μόλις 90 θάνατοι – σε αντίθεση με το σφοδρό πλήγμα που δέχτηκε η Ιταλία, η οποία περικλείει το κρατίδιο. Παράλληλα, έχουν καταφέρει να αναρρώσουν περίπου 4.968 πολίτες.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα