Ιταλία: Κινητή γέφυρα κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα

Η στιγμή της κατάρρευσης κινητής γέφυρας στην Ιταλία
© YouTube

Μια κινητή γέφυρα στην πόλη Λα Σπέτσια της Βόρειας Ιταλίας κατέρρευσε ξαφνικά, ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, συγκλονίζοντας όσους ήταν παρόντες στο συμβάν. 

Το θετικό βέβαια είναι πως ευτυχώς τη στιγμή του ατυχήματος δεν υπήρχε κανένα όχημα πάνω στη γέφυρα, επομένως δεν μετράμε ούτε θύματα ούτε τραυματίες από το πρωτοφανές αυτό γεγονός. 

ανάρτηση στο Twitter για την κατάρρευση κινητής γέφυρας στην Ιταλία
© Twitter

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν κατέρρευσε ολόκληρη η γέφυρα, αλλά μόνο το τμήμα που ανοιγοκλείνει προκειμένου τα πλοία να διασχίζουν το σημείο.

Στο βίντεο που ανάρτησε η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» φαίνεται η στιγμή της κατάρρευσης της κινητής γέφυρας «Pagliari» σήμερα το πρωί (12/5)  και οι εικόνες είναι πράγματι συγκλονιστικές.

Τι συνέβη και κατέρρευσε η κινητή γέφυρα;

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τα αίτια της κατάρρευσης λένε πως ο μηχανισμός της γέφυρας έφυγε από την έδρα του την ώρα που εκείνη έκλεινε. Και τότε συνέβη το μοιραίο.

Αξιωματούχος της Λιγουρία τόνισε πως «η γέφυρα, πιθανότατα, άνοιξε για να επιτρέψει σε μια βάρκα να περάσει, αλλά όταν έκλεισε, κατέρρευσε λόγω της δυσλειτουργίας ενός εμβόλου του μηχανισμού της».

ανάρτηση για κατάρρευση γέφυρας στην Ιταλία
© Twitter

Αξίζει να αναφερθεί πως, επίσημα, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σε ό,τι αφορά την ακριβή αιτία κατάρρευσης. Περισσότερο «φως» στα αίτια της κατάρρευσης αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία από το έργο της προανάκρισης.

Δείτε τη στιγμή της κατάρρευσης της κινητής γέφυρας στην Ιταλία:

Να σημειωθεί, επίσης, πως η γέφυρα αυτή βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και είχε εγκαινιαστεί το 2010. 

Δείτε ένα ακόμη βίντεο από το συμβάν:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα