Ιταλία - Τελεφερίκ: Αποφυλακίστηκαν οι τρεις ύποπτοι για το δυστύχημα

Τελεφερίκ στην Ιταλία
Φωτογραφία: Twitter

Οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί σε σχέση με το δυστύχημα με το τελεφερίκ, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με τη δικαστή να κάνει λόγο για μια «πλήρη απουσία στοιχείων» σε βάρος δύο εξ αυτών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Το τελεφερίκ έπεσε στις 24 Μαΐου, κοντά στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων. Μονάχα ένα Ισραηλινό αγοράκι, ηλικίας 5 ετών, επέζησε.

Ο προϊστάμενος λειτουργίας Γκαμπριέλε Ταντίνι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ το τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Περότσιο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ Λουίτζι Νερίνι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και οι τρεις παραμένουν στο στόχαστρο μιας έρευνας. Στην Ιταλία, οι δικαστές δεν μπορούν να διατάξουν την προσωρινή κράτηση παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες, όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, αφότου ο Ταντίνι παραδέχθηκε ενώπιον των αρχών ότι είχε απενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία.

Υποστήριξε ότι το έκανε αυτό διότι το σύστημα δεν λειτουργούσε καλά και είχε διακόψει τη λειτουργία αρκετές φορές, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε αυτήν την απόφαση σε συμφωνία με τους άλλους δύο υπόπτους.

Όμως, η δικαστής Ντονατέλα Μπάνκι Μποναμίτσι εκτίμησε ότι υπάρχει μια «πλήρης απουσία στοιχείων» σε βάρος των Νερίνι και Περότσιο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τη δικαστίνα, ο Ταντίνι προσπάθησε να επιρρίψει εν μέρει ευθύνες στους δύο προϊσταμένους του, αφότου ενέργησε «με πλήρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, με μια απίστευτη αμέλεια».

Η εισαγγελέας Ολιμπία Μπόσι ανέφερε πως θα εξετάσει προσεκτικά την απόφαση της δικαστού, την οποία μπορεί να εφεσιβάλει, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την έρευνα.

«Οι ύποπτοι παραμένουν οι ίδιοι, το έργο μας συνεχίζεται», είπε σε δημοσιογράφους.

πηγή: AΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα