Κύπρος: Ένας νεκρός σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα

στολή Εθνικής Φρουράς Kύπρου
© FamagustaNews

Δυστύχημα, με έναν νεκρό, σημειώθηκε νωρίτερα σε περιοχή της Τροοδίτισσας, στο πλαίσιο άσκησης της Εθνικής Φρουράς Kύπρου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός αξιωματικού.

Ειδικότερα, αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της χώρας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο», έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος, κάτω από συνθήκες οι οποίες για την ώρα διερευνώνται. 

δυστύχημα στην Κύπρο
© alarm.rodos-island.gr

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της ανάκρισης για τον θάνατο του αξιωματικού. Παράλληλα, το ΓΕΕΦ έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τις πρώτες εξετάσεις των μελών του ΤΑΕ Λεμεσού, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκόπηκε το σχοινί με το οποίο ο έμπειρος μεν, άτυχος δε αξιωματούχος επιχειρούσε να καταρριχηθεί από την πλατφόρμα. Αναμένεται, βέβαια, η επίσημη ανακοίνωση. 

Τέλος, το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αξιωματικού.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα