Johnson & Johnson - Βέλγιο: Αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου στους κάτω των 41

Johnson & Johnson
TWENTY

Σταματά προσωρινά στο Βέλγιο η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των 41 (κάτι που ισχύει και για το AstraZeneca) μετά τον θάνατο γυναίκας νεότερης των 40 ετών που είχε κάνει το εν λόγω εμβόλιο.

Η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυναίκα πέθανε πρόσφατα σε βελγικό νοσοκομείο, αναφέρει η εφημερίδα «La Libre», ενώ επικαλούμενη πληροφορίες της εφημερίδας «Nieuwsblad» σημειώνει ότι πρόκειται για διπλωμάτη από τη Σλοβενία.

Επίσης, το γαλλόφωνο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF επισημαίνει ότι «πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε πρεσβεία και εμβολιάζεται από τον εργοδότη του. Δεν συμμετείχε στη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού». Tέλος, σύμφωνα με τη «La Libre», η γυναίκα ανέπτυξε σοβαρή θρόμβωση και είχε μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα της.

Εμβόλιο Κορονοϊός

Καθυστερούν οι παραδόσεις των εμβολίων στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία Johnson & Johnson μείωσε στο μισό την ποσότητα των εμβολίων για την Covid-19 που επρόκειτο να παραδώσει αυτή την εβδομάδα στην Ένωση, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετώπιζε ο αμερικανικός κολοσσός αφότου άρχισε να στέλνει το σκεύασμά της στην Ευρώπη τον Απρίλιο.

Με βάση το συμβόλαιό της με την Ε.Ε., η J&J έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Μέχρι στιγμής, όμως, έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από το 10% του αρχικού στόχου.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα