Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναμένονται 200 εκατ. δόσεις στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19

Εγκρίθηκε χθες αργά το απόγευμα το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Είναι μια είδηση η οποία συνεπάγεται τη διευκόλυνση της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί για τρεις μήνες σε κανονική θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, πάνω από 100 εκατ. δόσεις έχουν παραγγείλει οι ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη αναμένονται 200 εκατ. δόσεις.

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson στην Ε.Ε., μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και πρόσθεσε: «Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια άτομα στην Ε.Ε.».

Παράλληλα, η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε: «Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Pfizer/BioNTech: Θα υπερβούν τον αρχικό στόχο παραγωγής 2 δισ. δόσεων

Οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTech SE θα υπερβούν φέτος κατά περίπου 20% τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει για την παραγωγή εμβολίων για την Covid-19 ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Θα υπερβούμε ξεκάθαρα, φέτος, τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παρασκευάσει 2,3 έως 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους οι δύο εταιρείες θα έχουν φτάσει σε ρυθμό παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων τον χρόνο και θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν αυτή την ποσότητα του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM