Μέρκελ για Nord Stream 2: Στέλνει τους προσωπικούς της διαπραγματευτές στις ΗΠΑ

Η Μέρκελ σε ομιλία
Πηγή: euractiv.com

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, μια γερμανική διαπραγματευτική ομάδα ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να επιληφθεί της διαμάχης για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η αντιπροσωπεία θα διευθύνεται από τον Jan Hecker, σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο Lars-Hendrik Röller. Πληροφορίες λένε ότι θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και την εκπρόσωπο Εμπορίου, Κάθριν Τάι. Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει περαιτέρω συζητήσεις για το έργο.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G7, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη της Αγγλίας από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, το Βερολίνο έστειλε μια υψηλού επιπέδου ομάδα διαπραγματευτών στο εξωτερικό. Αυτή η ομάδα έχει στόχο να συμβάλει στην προσέγγιση των κοινών θέσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας και, μεταξύ άλλων, να επιφέρει την τελική σαφήνεια όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των G7 και μετά θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και θα συνομιλήσει με ηγέτες της Ε.Ε. Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να συναντηθεί στη Γενεύη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.