Μπορντό - Γαλλία: Τρεις τραυματίες από την κατάρρευση δύο κτιρίων

Γαλλία Μπορντό
Πηγή: Twitter

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών σοβαρά, μετά την κατάρρευση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο κτιρίων στο κέντρο του Μπορντό, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η πρόσοψη έπεσε στον δρόμο, υπάρχει μια μεγάλη τρύπα» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της, Ζιρόντ Αρνό Μεντούς.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα για την κατάρρευση των δύο τριώροφων κτιρίων, στο κέντρο της πόλης. Τη στιγμή της κατάρρευσης, το πρώτο κτίριο ήταν άδειο από ενοίκους, καθώς διεξάγονταν εργασίες σε αυτό, ενώ στο δεύτερο βρίσκονταν εννέα  άνθρωποι, σύμφωνα με τον Μεντούς. Μεταξύ των θυμάτων, ένας άνδρας ηλικίας 28 ετών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ένας άνδρας 48 ετών και μια γυναίκα 38 ετών απομακρύνθηκαν από το σημείο φέροντας λιγότερο σοβαρά τραύματα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Μπορντό Γαλλίας
Πηγή: actu17.fr

Άλλοι έξι άνθρωποι, που δεν είχαν τραυματιστεί, απομακρύνθηκαν με εναέρια μέσα. «Πρόκειται για έναν τελικό απολογισμό, δεν υπάρχουν νεκροί ούτε αγνοούμενοι» τόνισε ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με έναν γείτονα, «γύρω στις 00.30 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και νιώσαμε μια μικρή δόνηση στο τέλος». «Κατέβηκα κάτω, ήταν εντυπωσιακό» συμπλήρωσε ο Πατρίκ Καλαφατό, σύμφωνα με τον οποίο η καταστροφή συνέβη πριν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη τη νύχτα.

Ο δρόμος γέμισε συντρίμμια, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο. Περιμετρικά, καμιά δεκαριά κτίρια εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τον Αμίν Σμιχί, «είναι ακόμα πολύ νωρίς» για να καθοριστούν τα αίτια της καταστροφής. «Άραγε οφείλεται στις εργασίες που γίνονταν ή στον καιρό; Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα