Σύγκρουση Μελόνι-Ντράγκι για το ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μελόνι

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου. Τώρα, ασφαλώς, είναι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης η συνέχιση του έργου αυτού, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει με την ίδια αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ο Ντράγκι. «Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία για την εξέλιξη της χώρας και για να ξεπερασθούν οι ανισότητες Βορρά-Νότου, όπως και μεταξύ των φύλων και των διαφορετικών γενεών», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, όμως, Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, κατά την παρέμβασή της σε συνεδρίαση του κόμματός της, προχώρησε σε μια εντελώς διαφορετική διαπίστωση: «Θα κληρονομήσουμε μια δύσκολη κατάσταση: οι καθυστερήσεις που αφορούν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ξεκάθαρες και το κενό αυτό δύσκολα καλύπτεται. Ξέρουμε ότι δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά γνωρίζουμε ότι θα κατηγορηθούμε ως υπεύθυνοι ακόμη και από όσους στην πραγματικότητα δημιούργησαν την κατάσταση αυτή», τόνισε η Ιταλίδα πολιτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ansa.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Μελόνι είχε επιβεβαιώσει ότι συνεργάζεται με τον Μάριο Ντράγκι, με στόχο την ομαλή και απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας.