Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Ραγδαία μεταβολή του καιρού - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις 

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία φέρνει έντονες χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα είναι:

  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο 13/2 σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
  • Συνθήκες παγετού σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ολικού παγετού στα κεντρικά και βόρεια.
  • Πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
  • Επικράτηση θυελλωδών βοριάδων από την Κυριακή 14/2.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου αναμένονται χιονοπτώσεις στοα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ την Κυριακή 14/2 προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα που θα

είναι κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα νότια, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στις δυτικές και βαθμιαία στις νότιες και ανατολικές θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές.

Μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: «Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το πολικό εξπρές που θα επισκεφτεί τη χώρα μας από το Σάββατο και για καμιά 10αριά ημέρες και βλέπουμε... Θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους -15 με -20 και τα χιόνια σε πόλεις και νησιά. Αντιολισθητικές αλυσίδες ίσως χρειαστούν και στον νομό Αττικής».

Η κίνηση των αέριων μαζών το διάστημα από την Πέμπτη 11/2 έως και την Τετάρτη 17/2, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού, παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM