Καρδίτσα: Συνεχίζονται τα προβλήματα μετά τον «Ιανό»

Η Καρδίτσα μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Ιανός μετρά τα σημάδια της, καθώς τα προβλήματα και οι ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας είναι ανυπολόγιστα. 

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας βρίσκονται σε απόγνωση 24ωρα μετά το τέλος του «Ιανού», ενώ οι τοπικοί φορείς επιδίδονται σε έναν σκληρό «αγώνα δρόμου» για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Ενόψει του χειμώνα, τα πράγματα φαντάζουν ακόμα πιο δύσκολα και όπως είναι φυσικό η αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών σε βασικές υποδομές είναι απαραίτητη.

Το σκηνικό που συναντά κανείς στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αυτό το διάστημα δεν θυμίζει σε τίποτα την Καρδίτσα που όλοι ξέρουμε. Χωριά αποκλεισμένα ή με επικίνδυνο χωμάτινο οδικό δίκτυο, περιοχές δίχως υδροδότηση, πτώσεις βράχων, πεσμένες γέφυρες, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες μέσα στο νερό. Όλα τα παραπάνω συντελούν στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Τα προβλήματα στον Δήμος Αργιθέας

Στον δήμο Αργιθέας τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν το κεντρικό οδικό δίκτυο. Στην οδική αρτηρία η οποία οδηγεί προς τη Δυτική Αργιθέα, έχει υποχωρήσει η άσφαλτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται μέσω ενός χωμάτινου παράδρομου που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ιδιάζουσας σημασίας και η ζημιά στον κεντρικό δρόμο, από Μουζάκι προς την Παναγία Σπηλιά και το χωριό Πετρίλο. Εκεί, υπάρχουν πτώσεις βράχων, ενώ στον οικισμό Λιβάδια, έχει καταστραφεί παντελώς το οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, «σε τρία με τέσσερα χωριά του δήμου έχει διαλυθεί το δίκτυο υδροδότησης». Επίσης σε τρία χωριά, οι ασφαλτικές συνδέσεις έχουν αντικατασταθεί από χωμάτινους παράδρομους.

Δραματική η κατάσταση και στο Μουζάκι

Τραγικά τα πράγματα και στον Δήμο Μουζακίου. Έχουν καταρρεύσει γέφυρες και κατ' επέκταση έχει διακοπεί η σύνδεση χωριών και οικισμών με το Μουζάκι και την Καρδίτσα. Ο δήμος Μουζακίου εμφανίζει τεράστιες καταστροφές γενικότερα στις υποδομές.

Προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα στην πόλη της Καρδίτσας

Στην πόλη της Καρδίτσας, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει και αυτός τη δική του μάχη με το χρόνο, ώστε η αγορά να επιστρέψει στην κανονικότητα. Καταστήματα και χώροι εστίασης στην πόλη βρέθηκαν αντιμέτωπα με την κακοκαιρία και ειδικότερα, με τεράστιες ποσότητες νερών που πλημμύρισαν τα πάντα.

Ξεκίνησε η διαδικασία αποζημιώσεων στους πληγέντες

Από χθες το απόγευμα 24/09, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καρδίτσας, άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων πλημμυροπαθών τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται. Το ποσό που πιστώνεται είναι της τάξης των 600 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως καθημερινά η διαδικασία θα επιταχύνεται ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η αποζημίωση των πρώτων δικαιούχων για τις ζημιές στην οικοσκευή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM