Λαζανάς: «Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει στην Αττική»

Ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, αναφέρει πως τα μέτρα στην Αττική δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει, ενώ παράλληλα σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. 

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα. Ο ίδιος τόνισε πως οι εικόνες συγχρωτισμού και συνωστισμούσε συναυλίες, πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς αποτελούν, χωρίς καμία αμφιβολία, εστίες υπερμετάδοσης.

Λαζανάς: «Πώς τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος;»

Επίσης, ο κ. Λαζανάς, διερωτήθηκε πώς τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος και είπε πως πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.

Καθολική η χρήση της μάσκα παντού

Στη συνέχεια τόνισε πως η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού», τόνισε ο κ. Λαζανάς. Συμπληρώνοντας ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.

«Όλοι, προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα»

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο πως τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, ειδικότερα στην Αττική, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

«Στόχος να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

Τέλος, προειδοποίησε, ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κοροναϊός. Ενώ την ίδια ώρα, είπε πως δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM