Σύψας: «Αχρείαστα τα νέα μέτρα, αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα»

Ο Νικόλαος Σύψας μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τόνισε πως τα νέα μέτρα είναι αχρείαστα, αν δεν τηρούνται όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι είναι μεγάλη η επιδημιολογική πίεση που ασκείται στην Αττική και αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διασπορά του ιού και το γεγονός πως αυτή γίνεται νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν. Εκτίμησε δε ότι το χειμώνα τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Για ευνοϊκότερες συνθήκες τους επόμενους μήνες, ο Νίκος Σύψας απηύθυνε έκκληση θα περιοριστεί τώρα η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Γι’ αυτό, είπε, το μεγαλύτερο όπλο είναι οι αποστάσεις, οι μάσκες, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του συνωστισμού. Τάχθηκε κατά των προστίμων για τη μη χρήση μάσκας, λέγοντας πως «δεν το θεωρώ σημαντικό» και πως «οι πολίτες έχουν καταλάβει».

Τέλος, ο κ. Σύψας δήλωσε πως «υπάρχει ήδη απόλυτο πρωτόκολλο, τι γίνεται σε κάθε πιθανή εξέλιξη της επιδημίας. Υπάρχει πακέτο μέτρων τα οποία τα έχουμε αποφασίσει να ληφθούν. Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει, ακόμη και τα πιο ακραία μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM