ΠΟΕΔΗΝ : Μόνο 9 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ ανά νοσοκομείο στην Αττική

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανεφέρε πως «γεμίζουν οι κλινικές ΜΕΘ και ανοίγουν νέες», ενώ τα «νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ράντζα γενικών περιστατικών», όπως το «Αττικό» όπου χθες, Κυριακή, εισήχθησαν 131 ασθενείς γενικά περιστατικά.

Για συνθήκες «πολέμου» κατά την εφημερία χθες, Κυριακή, στα νοσοκομεία της Αττικής, ανάλογες με την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ταυτόχρονα, σήμανε συναγερμό και για την πληρότητα των ΜΕΘ-Covid καθώς υπάρχουν μόνο εννέα κενές κλίνες σε σύνολο 239 στην Αττική.

Στα εφημερεύονται νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν συνολικά την Κυριακή 152 θετικά και 21 ύποπτα περιστατικά κορονοϊού.

«Διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού μένουν πια πολλές ώρες στις κλινικές έως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Δόθηκαν επτά κλίνες στο ΚΑΤ, δέκα στο ‘Αττικό’ και πέντε στο ‘Θριάσιο’ και γέμισαν αμέσως» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στον «Ευαγγελισμό» οι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ είναι 38 και είναι γεμάτες και μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής. «Γι’ αυτό και γεμίζουν με 38 ασθενείς» λέει ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως στο «Σωτηρία» η ΜΕΘ είναι πλήρης με 84 ασθενείς.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική

Σε σύνολο 239 ΜΕΘ-Covid στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένουν αυτή τη στιγμή μόλις εννέα κενές -δύο κλίνες στο ΚΑΤ, έξι στο Αττικό και μία Θριάσιο.

 • Σωτηρία: Πλήρης η ΜΕΘ με 84 ασθενείς.
 • ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 14 κλίνες
 • Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
 • Σωτηρία: Νοσηλεύονται 84 ασθενείς στις 84 κλίνες
 • Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 38 ασθενείς στις 38 κλίνες. Σε πολύ έκτακτη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ λόγω εργασιών. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιούνται.
 • Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες
 • ΕΛΠΙΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
 • ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες
 • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες
 • Θριάσιο: Νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 17 κλίνες – «Σήμερα εφημερεύει και γίνεται χαμός από περιστατικά χωρίς κενό κρεβάτι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες σε κλινικές για νοσηλεία» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος
 • Αττικό: Συνολικά 130 οι νοσηλεύομενοι ασθενείς με κορονοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 27 ασθενείς στις 33 κλίνες.
Στάση εργασίας πραγματοποιεί αύριο η ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (10:00 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10:00 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στην Περιφέρεια την ίδια ώρα στις ΥΠΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρειά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM