Ντουμπάι: Οι τεχνητές νησίδες και ο τρόπος κατασκευής τους

Το Ντουμπάι είναι μεταξύ άλλων γνωστό για τις τεχνητές του νησίδες τις οποίες επιλέγουν συχνά οι διάσημοι για τις διακοπές τους

Το Ντουμπάι αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτισμικό αλλά και οικονομικό κέντρο των Αραβικών Εμιράτων. Είναι διάσημο για τη χλιδή, την κοσμική κοινωνία που συγκεντρώνει, τους ουρανοξύστες αλλά και τις περιβόητες τεχνητές νησίδες του. Με πιο διάσημο το Palm Jumeirah, το Ντουμπάι διαθέτει συνολικά τέσσερα συμπλέγματα τεχνητών νησιών, τα οποία δημιουργήθηκαν όχι φυσικά, αλλά από ανθρώπους, καθιστώντας τα τη μεγαλύτερη ατραξιόν της χώρας.

Το Palm Jumeirah

Πρόκειται για το πρώτο σύμπλεγμα τεχνητών νησίδων που δημιουργήθηκε στο Ντουμπάι και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το Palm Jumeirah ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001 και κατοικήθηκε το 2006, ενώ σήμερα απαριθμεί περίπου 78.000 κατοίκους. Καταλαμβάνει έκταση 25.000 στρεμμάτων, ενώ διαθέτει ακτογραμμές μήκους 78 χιλιομέτρων. Στο νησί υπάρχουν 1.400 βίλες και 2.500 διαμερίσματα, με σήμα κατατεθέν το επτάστερο ξενοδοχείο Burj Al Arab.

Το Palm Jumeirah από ψηλά

Περιτριγυρισμένο από αμμώδεις παραλίες και επιβλητικούς φοίνικες, το Palm Jumeirah είναι ο πυρήνας της τουριστικής στρατηγικής ολόκληρου του Ντουμπάι. Μάλιστα, είναι τόσο σημαντική αυτή η τεχνητή νησίδα για τη χώρα, που υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 θα την καταστήσει τον πιο δημοφιλή προορισμό του κόσμου. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mastercard’s Global Destination Cities Index, το Ντουμπάι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση δημοφιλέστερου προορισμού στον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kedenews.gr