Πνιγμός 14χρονης στον Σηκουάνα: Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας

Οι δύο ανήλικοι δράστες βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης έως 20 ετών

Νεκρή ανασύρθηκε μια 14χρονη μαθήτρια από τον ποταμό Σηκουάνα στη Γαλλία. Η Εισαγγελία διενεργεί έρευνα για φόνο εκ προμελέτης, καθώς –όπως όλα δείχνουν– ένα ζευγάρι ανηλίκων βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της κοπέλας.

Ειδικότερα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι συναντήθηκαν με τη 14χρονη Αλισά στην περιοχή Αρζεντέιγ, δυτικά του Παρισιού. Το αγόρι φόρεσε τα γάντια της έφηβης για να μην υπάρχουν τα αποτυπώματά του και άρχισε να τη χτυπάει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της 15χρονης συντρόφου του, την πέταξε στον Σηκουάνα, όπου πνίγηκε.

«Δύο ανήλικοι παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία για φόνο εκ προμελέτης» είπε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της πόλης Ποντουάζ, Ερίκ Κορμπό. Το ζευγάρι βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης έως 20 ετών.

Το κίνητρο της δολοφονίας

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Κορμπό, υπήρχε ζήλια μεταξύ των δύο κοριτσιών, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες είχαν υποκλέψει και φωτογραφίες του θύματος. Και οι τρεις έφηβοι πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Δημοσιεύματα από τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Αλισά είχε πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και ότι γυμνές φωτογραφίες της είχαν υποκλαπεί και κυκλοφορούσαν στα social media.

H μητέρα του αγοριού είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι ο γιος της είχε έναν σύντομο δεσμό με το θύμα, προτού γνωρίσει τη νέα του φίλη. «Πιστεύω ότι επρόκειτο για ενός είδους ερωτικό τρίγωνο και δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν» εξήγησε η γυναίκα.

«Μου ξερίζωσαν την καρδιά», δήλωσε στο BFMTV

Από την πλευρά της, η μητέρα της άτυχης Αλισά είπε ότι οι δύο μαθητές είχαν απειλήσει πολλές φορές την κόρη της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», η μητέρα του αγοριού που συνελήφθη τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο γιος της και η φίλη του είχαν μόλις χτυπήσει μια μαθήτρια από το σχολείο τους και είχαν τραπεί σε φυγή, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Η ίδια περιέγραψε στην Αστυνομία ότι ο γιος της «της ανακοίνωσε ότι είχαν μόλις χτυπήσει ένα κορίτσι και εκείνο είχε πέσει στον Σηκουάνα» ανέφερε η Εισαγγελία. Η μαρτυρία της ήταν πολύτιμη, αφoύ βοήθησε τις Αρχές να εντοπίσουν τη σορό της 14χρονης Αλισά στον Σηκουάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM