Γαλλία: Νέες συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στη Νίκαια

Συνεχίζονται οι συλλήψεις και οι έρευνες μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στην βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας στη Γαλλία και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ακόμη δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στη Γαλλία σε σχέση με την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, όπου και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με μια γαλλική αστυνομική πηγή.

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση έξι ύποπτοι, καθώς οι αρχές ερευνούν τις επαφές του δράστη στη χώρα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, οι δύο νέες συλλήψεις αφορούν δύο άνδρες από την πόλη Γκρας, κοντά στη Νίκαια.

Όσα εξετάζουν οι Αρχές

Οι Γαλλικές Αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ο δράστης είχε συνεργούς. Καθώς γίνονται έρευνες για να εξακριβωθεί και το πως είχε προμηθευτεί τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν σε τσάντα του. Οι αρχές ερευνούν εξάλλου τα δύο κινητά που βρέθηκαν.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο δράστης

Ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Ισάουι διακομίσθηκε τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών που τον έθεσαν υπό έλεγχο στο νοσοκομείο Παστέρ της Νίκαιας. Ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τον νεαρό Τυνήσιο, τις κινήσεις και τις επαφές του.

Το χρονικό της επίθεσης

Το πρωί της Πέμπτης (29/11), ο 21χρονος μπήκε στην βασιλική Νοτρ Νταμ και δολοφόνησε δια αποκεφαλισμού, όπως έγινε γνωστό, μια 60χρονη γυναίκα, την Ναντίν Ντεβιγιέ. Το δεύτετο θύμα του νεαρού δράστη ήταν ο 55χρονος νεωκόρος της εκκλησίας, Βενσάν Λοκές.

Επίσης, μια 44χρονη Βραζιλιάνα, μητέρα τριών παιδιών, η Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα, την οποία και μαχαίρωσε αρκετές φορές, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM