Πώς διαμορφώνει τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη ο κορονοϊός

Διαφορετικά θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας του Covid-19, με τις κυβερνήσεις να αναζητούν τη χρυσή τομή, καθώς από τη μια θέλουν να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού και από την άλλη να δώσουν την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να γιορτάσουν παρέα με συγγενείς και φίλους.

Δείτε με ποια μέτρα θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη:

ΙΣΠΑΝΙΑ

Έως 10 άτομα ανά νοικοκυριό θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με βάση τα όσα συμφώνησαν η κεντρική κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές της χώρας. Είναι μια μικρή χαλάρωση του γενικού κανόνα που ισχύει τώρα και επιτρέπει συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων.

Στις 24 και τις 31 Δεκεμβρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 01.30. Ωστόσο, οι μετακινήσεις μεταξύ των περιοχών θα απαγορεύονται, με εξαίρεση τις οικογενειακές επισκέψεις.

ΙΤΑΛΙΑ

Η Λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, που κάθε χρόνο παρακολουθούν οι Ιταλοί, φέτος θα ολοκληρωθεί νωρίτερα. Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνησή τους μεταξύ διαφορετικών περιοχών ‒παρά μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης‒ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, που ξεκινά στις 20 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Στους πολίτες δόθηκαν επίσης οδηγίες να μην έχουν στους παραδοσιακούς εορτασμούς καλεσμένους από άλλες οικογένειες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι τα χιονοδρομικά κέντρα θα είναι κλειστά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr