Δεν παραιτείται η Μενδώνη! Ζητά να φτάσει η έρευνα μέχρι τέλους

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Αυτό προκύπτει τώρα»

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, μέσω της πλατφόρμας Zoom, με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στον χώρο της υποκριτικής.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πως με τον Δημήτρη Λιγνάδη ουδέποτε υπήρξαν φίλοι. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστριά του στους "Πέρσες" ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», συμπλήρωσε η υπουργός.

«Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή», τόνισε η ίδια.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.Σ.», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας παράλληλα πως θα φτάσει μέχρι το τέλος τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις της υπουργού ξεκίνησαν με μια μικρή καθυστέρηση, στις 12.30.

Μηνυτήρια αναφορά από Μενδώνη - Ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες

Να σημειωθεί πως η υπουργός κατέθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται να επισήμανε στον εισαγγελέα ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM