Lockdown: Άσχημα τα νέα για όσους έφυγαν από την Αθήνα

Δυσάρεστα τα νέα για όσους αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα λόγω της επιβολής του δεύτερου ολικού lockdown.

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν οι εικόνες από τα διόδια στην Αθήνα την Παρασκευή (6/11) λίγες ώρες πριν την εφαρμογή του καθολικού lockdown.

Πάνω από 70.000 οχήματα αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην επαρχία, για να περάσουν την καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών - Λαμίας 34.560.

Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, το τελευταίο τριήμερο έφυγαν από την Αθήνα 154.621 οχήματα.

Τα προβλήματα που προκύπτουν

«Από νωρίς το πρωί υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί» δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές της αστυνομίας.

Συγχρόνως, κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω μέχρι τη λήξη του lockdown στις 30 Νοεμβρίου. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και λόγους υγείας.

Εντατικοί έλεγχοι στους δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων.

Εκτός από τα διόδια, οι αστυνομικές αρχές ελέγχουν και τα οχήματα εντός Αττικής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παραβάσεις.

Διπλασιασμός προστίμων

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή (6/11), σε όσους δεν φοράνε την προστατευτική μάσκα ή μετακινούνται άσκοπα χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή τη χρήση SMS θα υποβάλλεται διπλάσιο πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Παράλληλα, στις επιχειρήσεις, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που συνεχίζουν τη λειτουργία τους κατά παράβαση της αναστολής τους, θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μάλιστα, στα φυσικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία της επιχείρησης θα επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM