Χαρδαλιάς: Αποκλειστικά με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Μόνο με αρνητικό τεστ κοροναϊού θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση της Πέμπτη (5/11) πως όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον Covid-19.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα είναι καθολικό. Δηλαδή θα ισχύει για όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, όσοι εισέρχονται στη χώρα μέσω αεροδρομίων θα πρέπει να παρουσιάζουν το τεστ Covid έως και 48 ώρες.

Για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων, θα ισχύει το ίδιο. Ωστόσο, με μια διαφοροποίηση στο χρονικό περιθώριο. Δηλαδή θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 72 ώρες.

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM