Ναβάλνι: Ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία πείνας

Αλεξέι Ναβάλνι
© AP

Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι τερματίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε εδώ και 24 ημέρες για να καταγγείλει τις συνθήκες κράτησής του, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

«Δεν αποσύρω το αίτημα να δω τον γιατρό που χρειάζεται, έχω απώλεια αίσθησης σε τμήματα των χεριών και των ποδιών μου... Δεδομένης της εξέλιξης αυτής και των συνθηκών αυτών, αρχίζω τον τερματισμό της απεργίας πείνας» έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η έκκληση της κόρης του για παροχή ιατρικής βοήθειας

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες η κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, Ντάσα, έκανε έκκληση προς τις ρωσικές Αρχές να επιτρέψουν σε έναν γιατρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πατέρα της μέσα στη φυλακή μία ημέρα αφότου μια ομάδα επαγγελματιών γιατρών προειδοποίησε ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια.

διαδήλωση Ναβάλνι
© Διαδήλωση υπέρ του Ναβάλνι στη Ρωσία/AP

Οι διαδηλώσεις των πολιτών υπέρ του Ναβάλνι και οι συλλήψεις

Τουλάχιστον 182 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη Ρωσία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, η οποία παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Ρωσία, έγιναν συλλήψεις σε τουλάχιστον 40 πόλεις.

Στο Βλαδιβοστόκ, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» και «Όχι στον πόλεμο, στην καταστολή και τα βασανιστήρια», σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Σιβηρία, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις πόλεις Ιρκούτσκ και Νοβοσιμπίρσκ, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Taiga.info. «Ο Ναβάλνι πρέπει να ζήσει!» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στο Νοβοσιμπίρσκ.

Σαρλ Μισέλ: «Θλιβερή η κράτηση των υποστηρικτών του Ναβάλνι»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στην υπόθεση Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτήρισε «θλιβερή» την κράτηση υποστηρικτών του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, καλώντας παράλληλα τις Αρχές να σέβονται το δικαίωμα της συνάθροισης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα