Ένοπλη επίθεση σε σχολείο: 11 νεκροί και 4 τραυματίες

επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία
© enikos.gr

Ένοπλη επίθεση με σωρεία πυροβολισμών σημειώθηκε σε σχολείο της πόλης Καζάν στη Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών. Πιο συγκεκριμένα, από την επίθεση αυτή, μέχρι στιγμής, έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη τέσσερις έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ένοπλη επίθεση στη Ρωσία
© alfavita.gr

Συνελήφθη ένας 17χρονος ως ύποπτος

Να σημειωθεί πως την ένοπλη επίθεση εξαπέλυσε άγνωστος σε σχολείο της πόλης Καζάν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Sputnik, για την επίθεση συνελήφθη ως ύποπτος ένας νεαρός. 

«Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν έφηβο ως ύποπτο για τους πυροβολισμούς στο σχολείο» δήλωσε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι ο ύποπτος είναι περίπου 17 ετών. 

Πριν από λίγο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο πηγή, μετέδωσε ότι στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε σχολείο της πόλης Καζάν στη Ρωσία υπήρχε και δεύτερος δράστης, ο οποίος εξουδετερώθηκε.

ανάρτηση για την επίθεση στη Ρωσία
© Twitter

Τουλάχιστον 11 νεκροί

Το πρακτορείο αρχικά είχε αναφέρει ότι τα θύματα είναι οκτώ μαθητές και ένας δάσκαλος (σύνολο εννέα άτομα).

Αργότερα, όμως, τόσο το Sputnik όσο και το Reuters αναθεώρησαν τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη επίθεση ως προς τον απολογισμό των νεκρών, αναφέροντας πως πρόκειται για τουλάχιστον 11 θύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Ακόμη, τέσσερα άτομα διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Να σημειωθεί επίσης πως, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, δύο μαθητές σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα της τάξης τους για να σωθούν.

Παράλληλα, τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα σπεύδουν στο σχολείο, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ταταρστάν στο Sputnik. Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της επίθεσης.

Σοκάρουν τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οπτικό υλικό που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει οχήματα των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών σταθμευμένα έξω από το σχολείο και κόσμο να τρέχει προς το κτίριο. Άλλα βίντεο δείχνουν σπασμένα τζάμια στον εξωτερικό χώρο.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα