Πούτιν: «Όχι» σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο εμβολιασμός κατά της λοίμωξης από κορονοϊό δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός, ωστόσο οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αυτών των εμβολίων, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη. 

Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης υποχρεωτικού εμβολιασμού για ολόκληρο τον πληθυσμό ή για εργαζόμενους σε ορισμένους κλάδους που έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων λόγω της εργασίας τους – για παράδειγμα, εκείνοι που εργάζονται στη βιομηχανία λιανικής, τροφοδοσίας, μεταφοράς, ιατρικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών ιδρυμάτων και ούτω καθεξής. 

«Κατά τη γνώμη μου, είναι αντιπαραγωγικό και περιττό να εισαχθούν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί» δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτή την αναγκαιότητα από μόνοι τους και να κατανοήσουν ότι χωρίς εμβολιασμό μπορεί να αντιμετωπίσουν έναν πολύ σοβαρό, ακόμη και θανατηφόρο κίνδυνο, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι». 

Αξιόπιστο το ρωσικό εμβόλιο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σίγουρος για την αξιοπιστία και την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως πιστεύει ότι η χώρα έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για τον εμβολιασμό. 

«Θα ήθελα να τονίσω άλλη μία φορά και να απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες μας: σκεφτείτε προσεκτικά, λάβετε υπόψη ότι το ρωσικό εμβόλιο –η πρακτική έχει ήδη αποδείξει ότι εκατομμύρια (σ.σ. άνθρωποι) το έχουν χρησιμοποιήσει– είναι σήμερα το πιο αξιόπιστο και το ασφαλέστερο» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Και κατέληξε: «Όλες οι προϋποθέσεις για τον εμβολιασμό έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας».