Κόπηκε από την εθνική Πολωνίας επειδή υπέγραψε σε Ρωσική ομάδα

Ρίμπους

Ενώ οι περισσότεροι ξένοι παίκτες έφυγαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο 32χρονος Ρίμπους, ο οποίος μετράει 66 συμμετοχές στην εθνική Πολωνίας, μετακόμισε μέσα στον Ιούνιο στη Σπαρτάκ Μόσχας, ύστερα από πενταετή θητεία σε μια άλλη ομάδα της πρωτεύουσας, τη Λοκομοτίβ.

Η Πολωνία είναι σταθερός σύμμαχος του Κιέβου και ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

«Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μίλησε στον Ματσέι Ρίμπους, ο οποίος έμενε προσωρινά στην Πολωνία, αφού το προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας τελείωσε την περασμένη εβδομάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η PZPN και προσθέτει: «Ο προπονητής ενημέρωσε τον παίκτη ότι, εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης του συλλόγου του, δεν θα κληθεί για το προπονητικό καμπ του Σεπτεμβρίου της εθνικής ομάδας και δεν θα εξεταστεί προς επιλογήν για την ομάδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».

Η Πολωνία μετέχει στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και την Αργεντινή.