Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων

Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων, τις οποίες η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχει αναλάβει δράση για να αποκρούσει, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Ρόιτερς εκρήξεις σε διάφορα μέρη του Κιέβου.

 

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβι ανέφερε εξάλλου πως ακούστηκαν εκρήξεις σ' αυτή τη δυτική πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Αεροπορικοί συναγερμοί ανακοινώθηκαν για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην εγκατάσταση, ανέφερε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση στην πετρελαϊκή εγκατάσταση, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρόμαν Σταροβόιτ.

Η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας έχει πληγεί τον τελευταίο μήνα από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυρκαγιές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και αερίου που ήδη κλονίζονται από τη σύγκρουση στη Μέση Αναστολή.