Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο μετά τις καταγγελίες σπουδαστών

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο

Παραιτήθηκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός, ύστερα από τις καταγγελίες που είχαν κάνει σπουδαστές. Ο Στάθης Λιβαθινός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ανέφερε πως θα αποχαιρετίσει τους μαθητές του, αλλά δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο μαζί τους σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του. Ωστόσο, σημειώνεται πως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Έπειτα από μια πρώτη επιστολή συμπαράστασης των σπουδαστών της δραματικής σχολής του θεάτρου σε όλα τα θύματα βίας οποιασδήποτε μορφής και της γενικής καταγγελίας ότι και κάποιοι από τους ίδιους έχουν δεχτεί ανάλογες συμπεριφορές, άνοιξε ένας ευρύς διάλογος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που πιθανόν να υπάρχουν στους κόλπους της. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου συνοψίστηκαν στην κοινή ανακοίνωση σπουδαστών - καθηγητών, που δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου.

Η επιστολή σπουδαστών και καθηγητών

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια, τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου. Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών. Η Σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα γινόταν λόγος και για «αποκατάσταση του τραυματισμένου κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων».

Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, κάποιες από τις καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σχετίζονταν με τον Στάθη Λιβαθινό, που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών το Εθνικό Θέατρο τόσο ως ηθοποιός - σκηνοθέτης όσο και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του και δάσκαλος της δραματικής του σχολής.

Τι είχε καταγγείλει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης

Ακόμη υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ξέσπασε κατά του Στάθη Λιβαθινού, αναφέροντας πως τα τέσσερα χρόνια που φοιτούσε στη σχολή, ο Λιβαθινός «κρυβόταν πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας», ενώ στην πραγματικότητα ήταν «χυδαίος»«ταπεινωτικός» και «άκρως χειριστικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM