Τσαβούσογλου: Με την Ελλάδα θα τα λύσουμε μόνοι μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβγούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομολογό του Νίκο Δένδια, δήλωσε πως Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές. Τόνισε μάλιστα πως δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συζητήσουν και να επιδιώξουν να λύσουν τα μεταξύ τους ζητήματα.

«Χαιρόμαστε που θα υποδεχθούμε τον κ. Δένδια στην Αγκυρα. θα συζητήσουμε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο σε ειλικρινή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο»

 

 «Ο διάλογος με την Ελλάδα και υψηλού επιπέδου επισκέψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ικανοποιητικά.

Χαιρόμαστε που θα υποδεχθούμε τον κ. Δένδια στην Αγκυρα. θα συζητήσουμε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο σε ειλικρινή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο σαν δύο γείτονες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο μέσω διαλόγου».


Στις 15: 00 η εκτός προγράμματος συνάντηση Δένδια με τον Ερντογάν

Σήμερα, στις 15:00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.

 

Η πρόσκληση της τουρκικής προεδρίας προς τον υπουργό Εξωτερικών για συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης και έγινε δεκτή από την Αθήνα έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.