Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Πέτρος Μπουροβίλης

Σήμερα έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Πέτρος Μπουροβίλης.

Ο Πέτρος Μπουροβίλης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο χώρο των εκδόσεων, άφησε και την τελευταία του πνοή.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Μπουροβίλης

Η πορεία του Πέτρου Μπουροβίλη στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων ήταν μια από τις πιο σημαντικές που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Αν και ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Loughborough of Technology της Αγγλίας, τον κέρδισε ο ειδικός Τύπος από πολύ νωρίς, καθώς ξεκίνησε την εμπλοκή του ήδη από το 1983 με το περιοδικό «Surf & Ski».

Έχοντας περάσει από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους, ανέλαβε διευθυντής του Car & Driver από το 1996 μέχρι το 1998 και του Fit for Fun από το 1997 έως το 1999 της Hachette-Rizzoli οπότε και αποχώρησε για να ακολουθήσει μια σειρά επιτυχημένων εκδoτικών projects.

Δημιουργικός, τελειομανής, με οξυδέρκεια, υψηλή αισθητική και άποψη δημιούργησε ένα ρηξικέλευθο Car and Driver, ένα περιοδικό αυτοκινήτου, με ανώτερη ποιότητα, πλουραλισμό, δυνατές υπογραφές και ανατρεπτικό layout.

Το αυτοκίνητο δεν έπαψε ποτέ να είναι η μεγάλη του αγάπη. Αν και παρέμεινε μόλις μια διετία στο Car and Driver κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στα χρόνια που ακολούθησαν κάνοντας το αναγνωρίσιμο και αντάξιο της φήμης που έχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM