Μενιδιάτης: «Το μόνο θετικό της καραντίνας είναι ότι θα κάνω πρώτη φορά γιορτές με την οικογένειά μου»

«Απέχουμε από τη δουλειά μας και αυτό μας έχει κοστίσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής 

Ο Χρήστος Μενιδιάτης είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος τα τελευταία είκοσι χρόνια εμφανίζεται ασταμάτητα σε νυχτερινά κέντρα, διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας τον κόσμο που επιλέγει να τον δει.

Ωστόσο, από τον Μάρτιο βιώνει και εκείνος, όπως και όλος ο καλλιτεχνικός κλάδος, μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού όλα τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά - με εξαίρεση μια μικρή περίοδο το καλοκαίρι - και έτσι έχει αναγκαστεί να διακόψει προσωρινά αυτό που αγαπάει και τον γεμίζει τόσο πολύ.

Μιλώντας στο Νews2u, ο Χρήστος Μενιδιάτης μοιράστηκε μαζί μας πώς περνάει τον χρόνο του εν μέσω καραντίνας, ενώ δεν έκρυψε πόσο πολύ του λείπει η επαφή με τον κόσμο. 

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, η οποία όμως έχει και τα θετικά της. Εγώ έχω τρία παιδιά, τρία μικρά «αγριμάκια» όπως τα λέω, οπότε το σπίτι είναι γεμάτο εικόνες. Η καραντίνα με βρίσκει να ασχολούμαι περισσότερο μαζί τους και να περνάμε χρόνο όλοι μαζί οικογενειακά. Δεν είναι εύκολο για εκείνα να μπουν ξανά σε μια τέτοια διαδικασία, κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και μακριά από τα σχολεία και τους φίλους τους, αλλά δεν πειράζει, για άλλη μια φορά θα το πολεμήσουμε. 

Αυτό που με κάνει επίσης να αισθάνομαι καλά είναι ότι για πρώτη φορά θα περάσω τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα παιδιά και την γυναίκα μου. Είναι κάτι το οποίο δεν έχω ζήσει μέχρι τώρα και εύχομαι βέβαια να μην ξαναζήσω, γιατί η δουλειά μου είναι η μισή ζωή μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής. 

«Μου λείπει πολύ η δουλειά μου» 

Αναφερόμενος στο πλήγμα που έχει δεχτεί ο καλλιτεχνικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο ίδιος ανέφερε: «Ο χώρος της διασκέδασης έχει πληγεί από όλη αυτή την κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλο χώρο. Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Απέχουμε και αυτό μας έχει κοστίσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Μου λείπουν πολύ η δουλεία μου, οι εμφανίσεις μου και γενικότερα η επαφή με τον κόσμο. Μέσα από αυτά έχω μάθει να ζω τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όλα αυτά δυστυχώς έχουν μπει "στον πάγο"».

Όσο για το αν βλέπει την καραντίνα σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστεί μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης δουλειάς και εμφανίσεων σε νυχτερινά κέντρα, ο Χρήστος Μενιδιάτης απαντά: «Δεν ήθελα καθόλου να ξεκουραστώ. Αντίθετα, εμένα με κουράζει αυτό που κάνω τώρα, το ότι κάθομαι. Γιατί δεν είναι ότι κάθεσαι π.χ. για έναν μήνα. Είναι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσεις τις σαράντα ημέρες που εμφανίστηκα στο Frangelico μαζί με τον Ηλία Βρεττό, που πάλι καλά που προλάβαμε και κάναμε έστω και για λίγο αυτό που αγαπάμε πολύ».

Ο Χρήστος Μενιδιάτης με τον Ηλία Βρεττό στο Frangelico

Και καταλήγει: «Από εκεί και πέρα ο εγκλεισμός στο σπίτι περνάει με πολύ... καθισιό. Δυστυχώς με την καραντίνα το έχω ρίξει πάλι στο φαγητό, όταν είσαι 24 ώρες το 24ωρο τόσο κοντά στο ψυγείο, είναι λογικό να "πέσεις". Γυμναστική στο σπίτι βαριέμαι να κάνω, είμαι φαν του γυμναστηρίου, οπότε δεν κάνω καθόλου».