Παπαχαραλάμπους: Τα πιεστικά φιλιά του Πέτρου Φιλιππίδη πάνω στη σκηνή

Το βίντεο από τη θεατρική παράσταση «Οι ηλίθιοι» 

Η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους το 2000 πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση «Οι ηλίθιοι» και, σύμφωνα με όσα ανέφερε, λόγω του έργου έπρεπε να ανταλλάσσει ένα τρυφερό φιλί με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όμως, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η ίδια κάνει λόγο για παθιασμένα φιλιά, που δεν αρμόζουν σε καμία περίπτωση σε μια τρυφερή ιστορία. Όταν μάλιστα του ζήτησε τα φιλιά να γίνουν με πιο θεατρικό τρόπο, εκείνος της απάντησε: «Εγώ είμαι σκηνοθέτης, εγώ αποφασίζω!».

Η μαρτυρία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

«Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα δεν δικαιολογεί, ούτως ή άλλως, μια τέτοια σκηνική συμπεριφορά, αφού πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία. Όταν του ζητούσα με ευγενικό τρόπο μήπως μπορούν τα φιλιά αυτά να γίνονται με άλλον, πιο θεατρικό τρόπο, εκείνος μου απαντούσε: “Εγώ είμαι σκηνοθέτης, εγώ αποφασίζω!”.

Ιδίως όταν έρχονταν συγγενείς και φίλοι μου να με δούνε στην παράσταση, πριν βγούμε στη σκηνή, του ζητούσα θερμή παράκληση να σταματήσει να το κάνει, όμως αυτός με αγνοούσε επιδεικτικά. Την ίδια μάλιστα συμπεριφορά, αλλά και χειρότερη, επιδείκνυε όταν ερχόταν ο τότε σύντροφός μου (τον οποίο και είχε γνωρίσει) να δει την παράσταση, πιάνοντάς με διαρκώς σε διάφορα σημεία του σώματός μου και δίνοντάς μου με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά και ανάρμοστα φιλιά ενώπιόν του.

Προφανώς όλο αυτό του δημιουργούσε ένα νοσηρό αίσθημα υπεροχής. Το γεγονός αυτό με είχε αναγκάσει να ζητάω σε δικούς μου ανθρώπους να μην έρχονται στην παράσταση (μήπως και η συμπεριφορά του μετριαστεί), τους ζητούσα όμως κάθε φορά να με περιμένουν έξω από το θέατρο το βράδυ, ώστε να μπορώ να φύγω χωρίς να με παρενοχλήσει ο καταγγελλόμενος», αναφέρει η ηθοποιός στην καταγγελία της.

Στο βίντεο της θεατρικής παράστασης ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται να φιλάει με πάθος στο στόμα τη συμπρωταγωνίστριά του.

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης, πριν γνωστοποιηθεί το όνομά του, θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις και προέβη σε ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων του, επικαλούμενος πληροφορίες ότι ετοιμάζονται να τον εμπλέξουν σε παρόμοιες καταγγελίες.

Η ανακοίνωση του ηθοποιού

«Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη, χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππίδης.

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα. Για όποιον δεν σεβαστεί αυτή την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM