Eurovision 2021: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή διοργάνωση της Eurovision 2021 και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ρότερνταμ, αφού απόψε θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Ημιτελικός. Στον σημερινό Ημιτελικό θα διαγωνιστεί, για μία θέση στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου, η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo». Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου στον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2021 έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σ' αυτόν, μαζί με την Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η σειρά εμφάνισης στον Α' Ημιτελικό είναι η ακόλουθη:

  1. Λιθουανία
  2. Σλοβενία
  3. Ρωσία
  4. Σουηδία
  5. Αυστραλία
  6. Βόρεια Μακεδονία
  7. Ιρλανδία
  8. Κύπρος
  9. Νορβηγία
  10. Κροατία
  11. Βέλγιο
  12. Ισραήλ
  13. Ρουμανία
  14. Αζερμπαϊτζάν
  15. Ουκρανία
  16.  Μάλτα

H Ελλάδα με την Στεφανία, που θα ερμηνεύσει το «Last Dance», θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την Στεφανία Λυμπερακάκη

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ενώ είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons», σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove, κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Το 2019, η όμορφη και ταλαντούχα Stefania κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».

Το 2016, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία, τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

Η 18χρονη Stefania, πέρα από τη μουσική, έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Συγκεκριμένα, από το 2018 πρωταγωνιστεί στην ολλανδική σειρά «Brugklas», στο ρόλο της Fenna, ενώ πρωταγωνίστησε στις ολλανδικές ταινίες: «Brugklas: De tijd van m’n leven» (2019), «De Club van Lelijke Kinderen» (2019, στο ρόλο της τραγουδίστριας) και «100% Coco New York» (2019, στο ρόλο της Lilly).

Γνωστή στο ευρύ κοινό της Ελλάδας έγινε κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019, όταν η Stefania συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα