Σχίνος Κορινθίας - Μπέσσυ Αργυράκη: Μας ειδοποίησαν ότι κάηκε το εξοχικό μας

Μπέσσυ Αργυράκη
Φωτογραφία: Facebook

Πάνω από 40.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας, με τα μέτωπα να είναι σε διάσπαρτα σημεία. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος στην ενημέρωση για την πορεία της κατάσβεσης, ενώ ζημιές έχουν υποστεί κατοικίες.

Κάηκε μεγάλο μέρος του σπιτιού της τραγουδίστριας Μπέσσυς Αργυράκη το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Άνω Πευκενέα. Η ίδια μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, όπου και δήλωσε: «Με το ζόρι μιλάω αυτή τη στιγμή, θα φύγω να πάω εκεί. Μας έστειλαν οι γείτονες φωτογραφίες. Τη νύχτα οι φλόγες ‘έφαγαν’ το σπίτι. Αλλά θέλω να πάω να το δω, δεν έχω πλήρη εικόνα. Μου έστειλαν φωτογραφίες το πρωί συγγενείς που μένουν πίσω και που από τα χαράματα με κάνουλες και κουβάδες προσπαθούσαν να σώσουν το δικό τους σπίτι. Σε εμένα το βασικό σπίτι κάηκε».

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση για την πορεία κατάσβεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα