Φωτιά - Σχίνος Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί, απομακρύνθηκαν κάτοικοι του Αλεποχωρίου

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου κάνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα, καθώς, προς το μεσημέρι, σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα, ενώ τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι προχωρά στην εκκένωση των οικισμών Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και τις δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. 

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Πυροσβέστες σβήνουν τις φλόγες
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 3 ελικόπτερα, 1 του Στρατού που κάνει κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες.

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.
 

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής
Φωτογραφία: Twitter

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε μιλώντας στο Mega o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ένα από τα ελικόπτερα βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου«, πρόσθεσε.

Έως την Αθήνα έφτασαν οι στάχτες

Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας, οι καπνοί και οι στάχτες έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρουν και οι χρήστες του Twitter.

φωτιά στον Σχίνο
Φωτογραφία: twitter
Ανάρτηση για τη φωτιά στον Σχίνο
Φωτογραφία: Twitter

Δείτε παρακάτω το βίντεο

 

Πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα