Φωτιά Μάτι: Η συγκινητική εξομολόγηση της Μαριάνθης

φωτιά Μάτι
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι. Οι πληγές όμως ίσως και να μην κλείσουν ποτέ. Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες έμειναν χωρίς σπίτι, απέκτησαν σοβαρά εγκαύματα, που ακόμα τους ταλαιπωρούν, και δημιούργησαν μνήμες ανεξίτηλες και βάρβαρες, που κόπιασαν ή κοπιάζουν για να αφήσουν πίσω τους.

καμένα αυτοκίνητα μετά τη φωτιά στο Μάτι
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η 20χρονη Μαριάνθη ήταν 17 ετών όταν συνέβη η τραγωδία στο Μάτι. Τρία χρόνια μετά, αποφάσισε να μιλήσει για όλα αυτά που έζησε, τα οποία την άλλαξαν προς το καλύτερο τελικά, κάνοντάς τη σοφότερη, δυνατότερη και καλύτερο άνθρωπο.

Τι θα ήθελες να πεις σε άλλους εγκαυματίες;

Αρχικά κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει όλοι οι εγκαυματίες, και γενικότερα όλοι οι άνθρωποι, να έχουν στον νου τους είναι ότι το ποιόν του ανθρώπου ούτε αλλάζει ούτε μεταβάλλεται από την εξωτερική μας εμφάνιση. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τη δύναμη μέσα μας για να αντιμετωπίζουμε από την πιο απλή έως την πιο σοβαρή κατάσταση και προσωπικά θεωρώ ότι όλη αυτή η περιπέτεια με έκανε να νιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί, καθώς έχω βάλει καινούριους στόχους και θεμέλια στη ζωή. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι έχει αλλάξει εντελώς η στάση μου στη ζωή. Πριν από τη φωτιά θα μπορούσε να με απασχολεί ένα ασήμαντο πρόβλημα, αλλά τώρα όχι. Τα σημαντικά προβλήματα είναι άλλα από αυτά της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα