Ο γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και αναφέρθηκε στην επιθυμία της να επιστρέψει στην τηλεόραση, αλλά και το ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή της σήμερα.
Μιλώντας στο DOT, η Βάνα Μπάρμπα δήλωσε: «Περνούσα καλά, αλλά δεν είχα τη λογική και τη σκέψη ότι θα μπορούσα να "πουλήσω" λίγο καλύτερα τον εαυτό μου. Στην ηλικία που είμαι τώρα, με το βίωμα, την εμπειρία της ζωής, καταλαβαίνω πως θα μπορούσα να το "πουλήσω" καλύτερα όλο αυτό. Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν ένα προϊόν που είχε μια αξία και θα έπρεπε να το "πουλήσω" σωστά.
Εγώ ήμουν ένα παιδί μες στη χαρά. Ήμασταν όλοι ερωτευμένοι μεταξύ μας, αγαπημένοι σαν φίλοι. Αλλά τώρα λέω πως αυτό που μετράει δεν είναι αν είχα πάρει κάποια χρήματα περισσότερα. Αυτό που μετράει είναι αυτά που ζήσαμε και είναι τεράστια περιουσία. Τα σκόρπαγα, ήμουν ανόητη αλλά κανείς δεν μπορεί να μου πάρει την παρακαταθήκη αυτή. Πάντα έτσι ήμουν, τα τρώω, τα ζούσα. Πάντα τα μοιραζόμουν με φίλους και ανθρώπους που αγαπούσα».
Για την εποχή που «τα έχασε όλα», η ίδια εξομολογήθηκε:«Στην κρίση χάσαμε πάρα πολλά. Ξυπνήσαμε από το όνειρο. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι ο πρίγκιπας έγινε βάτραχος. Μέσα σε μια νύχτα. Μας χρειαζόταν όμως, υπήρχε μια αμετροέπεια. Τα λεφτά που παίρναμε από το MEGA για να κάνουμε σειρές... Μου λένε όλοι "αν ήξερες τότε"... Μα τι να ήξερα; Ξέραμε πως θα έρθουν τέτοιοι καιροί; Ποτέ! Από την άλλη, και τώρα όλο αυτό που βιώνουμε μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Δεν θέλει και πολύ για να σηκωθεί το κεφάλι ψηλά. Θεωρώ πως και η κρίση έχει ευκαιρίες για χρήματα. Όταν σοβαρεύεις... Και εγώ πέρασα μια περίοδο περίεργη. Έβαλα νερό στο κρασί μου, τα χρήματα δεν ήταν αυτά που ξέραμε. Αποφάσισα να φύγω και από τη δουλειά συνειδητά. Μπήκα στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση – κάτι που το σιχάθηκα, που δεν το θέλω πια. Ξαναγυρίζω πια, να το ξέρετε. Το έχω ανάγκη!».
«Δεν θα συντηρήσω την εικόνα του sex symbol. Αυτή είναι η δική μου η διαφορετικότητα. Το τσαλάκωσα με την εγκυμοσύνη, που έφτασα 100 κιλά. Τα τσάκισα όλα! Το κομμάτι της ερωτικής γυναίκας το τσάκισα. Κι ακόμα το κάνω! Δεν είναι εύκολο μια γυναίκα που ήταν σύμβολο να μεγαλώνει. Νομίζετε πως είναι εύκολο; Δεν είναι ευχάριστο να βλέπω τον εαυτό μου και να λέω "ρε γαμώτο πώς έγινα έτσι;". Δεν είναι ευχάριστο να βλέπω φωτογραφίες μου που ήμουν μια θεά. Φυσικά και σε στεναχωρεί! Από την άλλη αυτό που έχω κερδίσει είναι τόσο μεγάλο. Μάγκες, έχασα τη νεότητα, την ομορφιά που είχα, αλλά αυτό που έχω στο μυαλό και την καρδιά είναι πιο μεγάλο» συμπλήρωσε.
Τελικά ήταν η «γυναίκα... αράχνη»;Η Βάνα Μπάρμπα ξεκαθάρισε: «Έχουν δίκιο! Δεν ήμουν σκληρή, ήμουν ανώριμη. Μου ήρθαν εξαιρετικοί άνθρωποι σε μια ηλικία που δεν μπορούσα να τους εκτιμήσω. Τα πάντα μπορούσα! Ήταν άδικο για εμένα, αλλά δεν μπορείς να εκτιμήσεις στα 22 ή στα 25 σου. Ήμουν παιδί ακόμα. Η ζωή με καταράστηκε λίγο. Φυσικά και πλήγωσα. Ήμουν θεά, ανώριμη και επηρμένη. Αν αυτοί οι άνθρωποι έρχονταν τώρα, που έχω αλλάξει... Λέω "Ρε ζωή δεν μου τα έκανες καλά! Μου έδωσες μια μεγάλη ζωή, μια υπέροχη μητρότητα".
Εγώ φεύγω χορτάτη, όπως ο Κώστας Βουτσάς. Τα ζήσαμε όλα! Αλλά η ζωή μου έκανε μια ψιλομπουρδίτσα. Εγώ είχα άντρες τόσο σπουδαίους, ήμουν τόσο τυχερή. Αλλά δεν μπορούσα να τους εκτιμήσω. Γι' αυτό ήμουν σκληρή. Έπαιρνα από τον καθένα αυτό που με βόλευε. Από άλλον έπαιρνα ομορφιά, από άλλον χρήματα και εξουσία, από άλλον κάτι που είχε τότε. Στα 22 ένα παιδί δεν μπορεί να εκτιμήσει το μυαλό και τη ψυχή κάποιου».
Για την οικονομική της επιφάνεια σήμερα, η Βάνα Μπάρμπα είπε:«Έχω τη ζωή που θέλω. Να ξυπνάω το πρωί και να λέω ότι έχω την πολυτέλεια να πω τώρα θα κάτσω, αύριο δουλεύω και δημιουργώ κάτι. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλεύω μόνο όποτε θέλω εγώ. Εγώ τα έχασα όλα. Μου άρεσε που ξύπνησα από όλο αυτό το σκοτάδι. Τα έστησα εγώ πια, δεν τα χρωστάω σε κανένα. Πριν έρχονταν τα μπριγιάν, τα σπίτια, τα δώρα της νεότητας, της ομορφιάς. Αυτά που έστησα μετά την καταστροφή που βίωσα είναι όλα δικά μου. Έγιναν με δάκρυ, με κόπο και αίμα, όπως σε όλο τον κόσμο. Η Βάνα τα έχει ξαναφτιάξει. Μόνη μου, ασυμβίβαστα. Χωρίς να πρέπει να παντρευτώ ένα πλούσιο εκατομμυριούχο για να έχω τα χρήματά του και να είμαι κυρία Beyonce».
Τέλος, για τον έρωτα στη ζωή της, η Βάνα Μπάρμπα τόνισε:«Μετά τη Φαίδρα δεν ερωτεύτηκα. Κανένα! Είμαι 17 χρόνια μόνη. Στην ουσία δεν είχα έρωτα κανένα. Και οι σχέσεις που είχα... Τίποτα δεν είχα! Σιγά τα αυγά... Νομίζω ότι τώρα έχω χώρο για έναν έρωτα στη ζωή μου. Μου το λέει και η κόρη μου, γιατί την πνίγω πια... Τα έχω ρίξει όλα επάνω της» συμπληρώνοντας: «Δεν αγάπησα, δεν ήμουν ικανή να αγαπήσω. Ήμουν ανώριμη και μικρή. Ερωτεύτηκα βαθιά. Αγάπησα έναν επειδή μου έφυγε και δεν μπόρεσα να τον απομυθοποιήσω ποτέ. Ήταν και πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος όμως... Ήμουν τυχερή. Αλλά μου έκανε κακό, γιατί αφού τον έχασα, τον συνέκρινα και τελικά έμεινα μόνη γι' αυτό τον άνθρωπο. Ποιον να βάλω δίπλα του; Τα είχα όλα! Ψυχή, χρήμα, συμπεριφορά, ομορφιά... Μετά δεν μπορούσα να βρω κανένα. Είχα μέτρο σύγκρισης, μου έκανε και ζημιά. [...] Αφού τον έχασα, δεν ξαναμπήκε έρωτας στη ζωή μου. Αυτός ο άνθρωπος με επηρέασε πολύ βαθιά στο να μη ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Ήταν το δέκα το καλό σε όλα! Πλούσιους μπορούσα να βρω πολλούς, τέτοια ψυχή και τέτοια αγάπη δεν μπορούσα να βρω. Εμείς χαθήκαμε σε ένα peak! Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τον παντρευτώ. Του έλεγα πως αν παντρευόμασταν, ίσως χαλούσε αυτό. Αλλά βρέθηκε το τέλειο στη ζωή μου και το έχασα. Γι' αυτό λέω πως η ζωή μου είναι μοιραία. Δεν είναι μια συνηθισμένη ζωή!».