Σε έναν κόσμο με Κιμούληδες γίνε η Ζέτα Δούκα

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου, καθώς και η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Όπως αποκάλυψε η Ζέτα Δούκα, η δική της κακοποίηση από τον Γιώργο Κιμούλη δεν ήταν σεξουαλική, αλλά είναι εξίσου σημαντική με τέτοιου είδους παρενοχλήσεις.

Παρ' όλα αυτά, η νοοτροπία να θυματοποιούμε τον θύτη συνεχίζεται και τα διαδικτυακά σχόλια είναι εκεί για να μας θυμίζουν τη ντροπή του είδους μας. Πάλι θα υπάρξουν εκείνοι που θα ταχθούν εν μέρει ή και εξ ολοκλήρου με την πλευρά του θύτη, δηλώνοντας με στόμφο για το θύμα «τώρα το θυμήθηκε;».

Τι χρειάζεται πια για να αλλάξει εκ βάθρων η νοοτροπία απέναντι στους ανθρώπους που πέφτουν θύματα λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης;

Στο ερώτημα «γιατί τώρα;» όλων αυτών που με πρόφαση την πάροδο χρόνων δεν φαίνεται να ντρέπονται καθόλου, η απάντηση είναι «εξαιτίας σας!».

Όταν στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης που προκαλεί απέχθεια και αποτροπιασμό εσύ ρωτάς «γιατί τώρα;», είσαι μέρος του προβλήματος. Εξαιτίας σου και όλων αυτών από το σινάφι σου που θα γυρίσουν να ρωτήσουν με απλόχερη φυσικότητα «τώρα το θυμήθηκε;», το θύμα αποκαλύπτει αυτά που έχει υποστεί μετά από καιρό. Πρέπει να μαζέψει δύναμη για να αντιμετωπίσει τον οχετό και τα πικρόχολα σχόλια από κάποιους εξυπνάκηδες, που θεωρούν πώς κρύβεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από την αποκάλυψη.

Όταν όμως ξεσκεπάζονται ακραίες συμπεριφορές από ανθρώπους που η κοινή γνώμη θεωρεί πως έχουν κάποιο κύρος, η απάντηση στο «γιατί τώρα;» είναι  «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Ζέτα Δούκα και την κάθε Ζέτα ή Σοφία. Η αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών δεν είναι αυτονόητη και όταν γίνεται αξίζει ένα θερμό «μπράβο». Γιατί δημιουργεί την αρχή, ώστε τα υπόλοιπα θύματα να κινητοποιηθούν και να μιλήσουν. Γιατί δείχνει το πόσο σκάρτοι είναι οι άνθρωποι, που πίσω από το προσωπείο τους, κρύβουν κάτι τελείως διαφορετικό.

Πριν μιλήσετε, σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι γνωστοί και νιώθουν αβοήθητοι. Πίσω από τη Ζέτα Δούκα και τη Σοφία Μπεκατώρου βρίσκονται απλοί άνθρωποι που από φόβο και ένοχη κρύβουν την κακοποίηση ή την παρενόχληση που έχουν υποστεί.

Για αυτό το λόγο θέλουμε ανθρώπους σαν τη Ζέτα Δούκα και τη Σοφία Μπεκατώρου. Για να μας ξυπνάνε από τον λήθαργο και να αποτελούν την αρχή για ξεσκαρτάρισμα..

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα