Eurovision 2021: Οι φετινές συμμετοχές που ξεχωρίζουν

eurovision 2021

Το Σάββατο 22 Μαΐου θα δούμε τον τελικό της Eurovision 2021 μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω πανδημίας. Ο φετινός τελικός του μουσικού διαγωνισμού πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ, μετά τη νίκη της Ολλανδίας το 2019, με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade».

Οι συμμετοχές που ξεχωρίσαμε στη φετινή Eurovision

Måneskin - Zitti e buoni (Ιταλία)

Το ροκ κομμάτι της Ιταλίας θεωρείται φαβορί για την πρώτη θέση. Η δυναμική σκηνική παρουσία και το εκρηκτικό vibe που μεταδίδει η μπάντα έχουν φέρει φρενίτιδα στους Eurofans. Αν μη τι άλλο, η Ιταλία δικαιούται να κερδίσει μια φορά, καθώς και σε προηγούμενες αποστολές είχε στείλει πραγματικά ωραία τραγούδια, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην «πηγή». Υπενθυμίζεται πως σε όλη τη διάρκεια του μουσικού διαγωνισμού η Ιταλία έχει κερδίσει δύο φορές το 1990 και το 1964.

Έλενα Τσαγκρινού - El Diablo (Κύπρος)

Η Κύπρος με το «El Diablo» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην πεντάδα. Αν και έχει δεχθεί αρκετό πόλεμο, από το ότι μοιάζει αρκετά με το «Bad Romance» της Lady Gaga, μέχρι τις διαμαρτυρίες έξω από το «ΡΙΚ» για το ότι αναφέρεται στον διάβολο, είναι ένα τραγούδι που σου μένει. Τα στοιχήματα το δείχνουν αρκετά ψηλά και όχι άδικα. Μετά το «Fuego» η Κύπρος φαίνεται πως έχει καταλάβει τη «συνταγή» της Eurovision. Μήπως ήρθε η ώρα άλλη μία Έλενα να κερδίσει τη Eurovision;

Efendi - Mata Hari (Αζερμπαϊτζάν)

Πιασάρικο κομμάτι με στοιχεία ανατολής και pop στοιχεία, η Efendi μπορεί να μην κάνει και πολλά πάνω στη σκηνή, όμως καταφέρνει να μας ξεσηκώσει. Αν και το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει πολλά χρόνια που λαμβάνει μέρος στη Eurovision, έχει καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση μια φορά το 2011. 

Gjon's Tears - Tout l'Univers (Ελβετία)

Λιτός και μόνος πάνω στη σκηνή ο 22χρονος Γκιόν Μουχαρεμάι, γνωστός ως Gjon's Tears, έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή μόνο από τη φωνή του. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως θέλει μέσα από τη μουσική του να οδηγήσει τους ακροατές σε όλους τους «δρόμους», είτε είναι χαρά, θλίψη ή μελαγχολία.

The Roop - Discoteque (Λιθουανία)

Η Λιθουανία μπορεί να μην έχει κερδίσει ποτέ, ωστόσο η φετινή της συμμετοχή στη Eurovision είναι iconic. Το ποπ ροκ συγκρότημα με τα total κίτρινα ρούχα μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε σε πάρτι, ειδικά με τις χορευτικές κινήσεις που δεν έχουν τελειωμό και σε κάνουν να θες να κουνηθείς στο ρυθμό του τραγουδιού.

Go_A - Shum (Ουκρανία)

Το ουκρανικό συγκρότημα Go_A καταφέρνει και συνδυάζει την electro μαζί με την παραδοσιακή μουσική. Η τραγουδίστρια δεν κουνιέται σχεδόν καθόλου, ωστόσο η παρουσία του συγκροτήματος δεν ωχριά καθόλου σε σκηνική παρουσία λόγω των εκθαμβωτικών εφέ. 

Daði og Gagnamagnið - 10 Years (Ισλανδία)

Για τους περισσότερους μπορεί η συμμετοχή της Ισλανδίας να περάσει αδιάφορη, αλλά για εμάς προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με μια απλή χορογραφία που ενδεχομένως θα γίνει viral. Αν και θα δούμε μέσω βίντεο τη συμμετοχή τους, καθώς έχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτό δε σημαίνει πως δεν θα τους απολαύσουμε.

Barbara Pravi - Voilà (Γαλλία)

Η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει στο ενεργητικό της πέντε νίκες στο θεσμό της Eurovision. Αν και το τραγούδι είναι κάπως μελαγχολικό, ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα που έχουν αρκετή ένταση. Αν και είναι μόνη της στη σκηνή, η Barbara Pravi με όπλο τη φωνή και τη θεατρικότητά της μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα