Γυναικείο ποδόσφαιρο: Ζητούν την άμεση διακοπή του σεξιστικού «Στα πέναλτι» του ΑΝΤ1

Φάνης Λαμπρόπουλος
«Στα πέναλτι», ΑΝΤ1

Με επιστολή τους προς όλους τους αρμόδιους φορείς επτά γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου ζητούν τη διακοπή της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Στα πέναλτι», καθώς –όπως αναφέρουν– αναπαράγει χυδαία στερεότυπα γύρω από τη γυναίκα και τον αθλητισμό.

Η εκπομπή, με παρουσιαστή τον Φάνη Λαμπρόπουλο, έχει δεχτεί σφοδρή κριτική και από χρήστες των social media, ενώ –όπως τονίζουν οι ομάδες– «το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα και δεν έχει σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα».

Το τρέιλερ της εκπομπής

H παρουσίαση προκάλεσε την αντίδραση επτά σωματείων του γυναικείου ποδοσφαίρου, που με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον πρόεδρο του ποδοσφαίρου γυναικών, τη νομική υπηρεσία και τη διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ ζήτησαν την άμεση παρέμβασή τους προς τον ΑΝΤ1 για τη διακοπή της απαράδεκτης εκπομπής. Οι ομάδες χαρακτηρίζουν το σποτ της εκπομπής δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβλητικό για τη γυναίκα.

Η κοινή επιστολή των ομάδων

«Τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένη με την έναρξη του Euro 2020, γινόμαστε μάρτυρες μίας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμισης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου, σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του Euro 2020, που προσβάλλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό, που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση (του σεξισμού).

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμιά, ούτε καβγάδες, όπως οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.

Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγω κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει τη γυναίκα και γενικά τις αθλήτριες του χώρου.

Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών, δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν.

Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβασή σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών, σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε τη δημόσια συγγνώμη τους».

Γυναικείο ποδόσφαιρο
Γυναικείο ποδόσφαιρο