Μαρία Σάκκαρη: «Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Κωνσταντίνο»

Σάκκαρη Μητσοτάκης
Instagram

Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η Μαρία Σάκκαρη μετά την επιτυχία της στο Roland Garros. Η σπουδαία τενίστρια μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για το πιο σημαντικό Grand Slam, για τη δύσκολη πορεία της, τις προπονήσεις, τα ταξίδια, τους αγώνες και τις θυσίες που έχει κάνει για να φτάσει ως εδώ, αλλά και για τα κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς δέχεται. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Στέφανο Τσιτσιπά, στην οικογένειά της καθώς και στην πολυσυζητημένη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στη συμμετοχή της στο Roland Garros η σπουδαία τενίστρια είπε ότι «ήταν πολύ ωραίες μέρες. Ήταν ένα τουρνουά που θα μου μείνει αξέχαστο. Είναι η στιγμή να προχωρήσω παρακάτω». Σχετικά με τα επόμενα βήματά της είπε: «Πρώτα πάω Γουίμπλεντον και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για έναν Έλληνα τενίστα, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ το όνειρο κάθε αθλητή». «Μετά από κάθε ήττα καθαρίζω το μυαλό μου και πάω μπροστά. Έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου το πώς να ξεπερνάω μια ήττα», είπε. «Ο κόσμος που δεν ήξερε από τένις, πλέον ξέρει και με το παραπάνω. Προσωπικά, μου δίνει μεγάλη χαρά, γιατί είμαι ένα κομμάτι αυτού του αθλήματος», ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη.

Σάκκαρη: Ξέρω τον Στέφανο από 10 χρονών

«Στεναχωρήθηκα πολύ για τον Στέφανο. Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε, το να φτάσει εκεί που έφτασε σε αυτή την ηλικία. Τον θαυμάζω πάρα πολύ για για το IQ του μέσα στο γήπεδο και γενικά για το πώς είναι σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η ώρα για τον Στέφανο», είπε η σπουδαία τενίστρια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. «Τον Στέφανο τον θυμάμαι από την ηλικία των 10-12 ετών. Έκανε ένα μπαμ και κανείς δεν τον αναγνώριζε. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός και μια αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας. Θέλω το καλύτερο για κείνον, θα παίξουμε και ως ζευγάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαμε πολλή χημεία», συνέχισε. «Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό άθλημα, τον καταλαβαίνω και τον δικαιολογώ για τις εκρήξεις του».

«Είμαι στο Μόντε Κάρλο τώρα, μένουμε πολύ κοντά με τον Στέφανο. Περνάω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ εδώ στην Αθήνα. Μου έχει λείψει η Ελλάδα. Μελλοντικά δεν θα ήθελα να ζω κάπου αλλού παρά μόνο στην Ελλάδα», ανέφερε η  κορυφαία παίκτρια. «Ζω μόνη μου από τα 18 μου στο εξωτερικό. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου, αλλά ταξίδευα πάρα πολύ. Ταξίδευα πάρα πολύ για να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Οπότε δεν γυρνούσα πολύ συχνά στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα κάτι γιατί αυτό με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα» συνέχισε. «Αυτό που μου έλειψε πολύ απ' την Ελλάδα ήταν το μαγείρεμα», συμπλήρωσε. «Έμαθα να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Το λατρεύω. Πολλές φορές μιλάω στον εαυτό μου». 

«Δεν θα μπορούσα να έχω προπονήτρια τη μητέρα μου», είπε όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να έχει τη μητέρα της ως προπονήτρια για να συμπληρώσει όμως ότι «ακούω πάντα τις συμβουλές της». «Θέλω να έχω μαζί της μια σχέση μητέρας και κόρης και να έχουμε μια υγιή σχέση», ανέφερε

Μαρία Σάκκαρη: Η σχέση μου με τον Κωνσταντίνο

Όσον αφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Πάει ένας χρόνος που γνωριστήκαμε. Με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιδί. Το έχω πει δεν είναι μυστικό. Ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που πήγα καλά στο Roland Garros γιατί περνούσα πολύ διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο μου από ό,τι θα τον περνούσα μόνη μου. Μου μιλούσε, με ηρεμούσε, ήταν πολύ υποστηρικτικός. Λειτούργησε αγχολυτικά. Ήταν η πρώτη φορά που με είδε από κοντά. Όσα τουρνουά κι αν έπαιξα όλο αυτό τον καιρό, εγώ μακριά κι αυτός στον στρατό, με στήριζε και θέλω να του πω δημόσια ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Θα μου πει γιατί το λες δημόσια, αλλά το νιώθω και ήταν πάρα πολύ ωραίο να τον έχω μαζί μου. Είναι πράγματα που προσέχουμε και οι δύο, αλλά δεν σκεφτόμαστε πολύ τι να κάνουμε. Δεν κάνουμε τρέλες και ανεξαρτήτως με ποιον είμαστε, δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα πολύ απλό παιδί, θα μπορούσα να μιλάω για εκείνον για ώρες. Είμαστε σχεδόν έξι μήνες μαζί. Έχουμε μια εύκολη σχέση, είναι εύκολος άνθρωπος. Έπαιζε και εκείνος τέννις, αρέσει στην οικογένεια το άθλημα. Ήρθε στη ζωή μου από εκεί που δεν το περίμενα».