Πάνω από μισό εκατομμύριο επιχειρήσεις ζητούν την Επιστρεπτέα 5!

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο5, με την υποβολή αιτήσεων να λήγει κανονικά σήμερα το βράδυ

Του Βασίλη Τσεκούρα

Μέχρι σήμερα το πρωί στην ειδική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport», είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 554.423 επιχειρήσεις, γι΄αυτό και θα ανακοινωθεί ολιγοήμερη παράταση, την οποία το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχουν δικαίωμα διόρθωσης μόλις υποβάλουν την αίτηση και θα δεσμεύονται ότι θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων έως το τέλος Ιουνίου. Επίσης, ο 5ος κύκλος καλύπτει και τις νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, το 50% της ενίσχυσης είναι «μη επιστρεπτέο» και το ελάχιστο ποσό επιδότησης είναι τα 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Το κονδύλι για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει υπολογιστεί στα 1,5 δις ευρώ, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού, εφόσον παρατηρηθεί ενισχυμένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις, κυρίως από τη στιγμή που έχει υπάρξει ήδη, ρεκόρ συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM