Σταμπουλίδης: Μέσα στον Μάιο το πακέτο στήριξης για εστίαση

σταμπουλίδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Η εστίαση έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί (29/4) ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως έρχεται νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων, και μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα: «Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει, και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης».

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με τη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως, με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του.

σταμπουλίδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Η εστίαση έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος»

Όπως τόνισε, η εστίαση έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου (σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κ.λπ.).

«Υπάρχει η δυνατότητα γι' αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Ανοίγει η εστίαση στις 3 Μαΐου - Χωρίς μουσική τα cafe και τα εστιατόρια

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως στην εστίαση δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Ένα μέτρο που έφερε την αντίδραση πολλών χρηστών του διαδικτύου, κάνοντας λόγο για «ανούσιο» μέτρο.

Για όλα τα καταστήματα εστίασης και τα cafe επιτρέπεται η χρήση υπαίθριων χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Από τη Δευτέρα του Πάσχα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και cafe θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

νίκος χαρδαλιάς
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11.00 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα cafe θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11.00» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά.